The Destiny of Species en The Recovery of Eden

In deze kunstwerken wordt een verbinding gelegd tussen dagelijkse werkelijkheid en verbeelding, bewustzijn en onderbewustzijn, lucide dromen en nachtmerries, verlangens en angsten, rationaliteit en bezieling. De werkelijkheid is meer dan het vanzelfsprekende.

The Destiny of Species (zie close up boven): De basis van deze afbeelding is een kaart van Linnaeus, een indeling van vogelsoorten. De rijkdom van de natuur wordt bedreigd, vele diersoorten worden met uitsterven bedreigd door klimaatveranderingen, verarming en uitputting van de grond etc. De bezorgdheid hiervoor bereikt nachtmerrieachtige proporties en is zeer verontrustend.

The Recovery of Eden: De foto toont een een sprookjesachtige tuin gecreëerd,  met een beeldenrijkdom die bij vergroting alleen nog maar rijker blijkt te zijn. Een tuin die ruimschoots mogelijkheden biedt voor de eigen fantasieën, een plaats waar je verlangens oneindig kunnen zijn. De foto is gebaseerd op een kaart van Alexander von  Humboldt. Deze onderzoeker bestudeerde de complexe ecologie van het oerwoud.