Sjongfammentreast

In een chaotisch tijdperk, geven zangeressen troost. Van een afstand zie je  een menigte, maar als je focust, zie (en hoor) je dat elke zangeres een eigen plek heeft. De rollen zijn omgedraaid, een menigte zangeressen kijkt naar jou als individu.

Ik bekeek mijn bijna overbodig geworden cd collectie, en ontdekte zo de mooie hoesfoto’s van de zangeressen. Van de foto’s maakte ik tekeningen met potlood, tekenpen, markers en zwarte acrylverf. Terwijl ik tekende beluisterde ik de zangeressen via spotify en zo kwam ik op de titel van “sjongfammentreast”. Via de 2e QR code kun je een de Spotify playlist “sjongfammentreast”beluisteren.

ik ontdekte niet alleen zangeressen van lang geleden zoals Nancy Sinatra of Linda Ronstadt maar ook zangeressen van nu zoals Billie Eilish,  Svedaliza en Cardi B. Op de collage staan 86 zangeressen en een zanger. In totaal heb ik in de periode van maart 2020 tot februari 2021 200 zangeressen getekend. Veel van deze portretten en ander tekenwerk zijn te vinden op mijn Instagram account Gerben_Albert.

Gerben Gerbrandy

tekenaar en muzikant
actief in de bands dEROELS, the Isuzus, Tigers fan Greonterp en Xigatze