Ruud van Straten. Don't change another

Ruud van Straten toont op de Kunst Kuier XL drie van zijn mixed media werken. Hij combineert collage- en schildertechnieken met photoshop.

‘Nelson Mandela heeft een prachtig gedicht geschreven over Letting go. Eigenlijk een soort voorschrift voor de control freaks onder ons. Laat een ander leren, fouten maken en weer door gaan. Het wil niet zeggen dat jij harteloos of ongeïnteresseerd bent. Je kan niet alles regelen voor een ander.
Laat het gaan betekend voor mij ook dat je zelf dingen moet ondernemen om iets te bereiken in het leven. We moeten al zoveel tegenwoordig, maar persoonlijke groei en geluk betekend ook dat je dingenlos moet laten. Op sociale media wordt je tegenwoordig overladen met motiverende quotes; kort en bondige adviezen voor een beter, gelukkiger en gezonder leven, of om te posten.

lk schilder en teken, voornamelijk mannen. Aangevuld met korte bondige teksten staan ze als billboard in het weiland. De mannen kijken je direct aan alsof ze je een wijze raad willen meegeven, of deze net hebben gekregen. Kan je er wat mee, doe er dan wat mee. Zo niet, geniet dan van de beelden, en anders; Laat het los, geniet en kijk om je heen.’

Ruud van Straten, autodidact, schilder en tekenaar. www.ruudvanstraten.com

Overzicht Kunst Kuier XL