Anna Akke Fopma maakt de mixed media installatie ‘Laat het los’ voor de Kunst Kuier XL.

De installatie is op het moment dat de website online gaat, nog in ontwikkeling. Het uiteindelijke resultaat is tijdens de Kunst Kuier XL te zien.

Anna Akke Fopma. Laat het los

‘Toen ik het thema hoorde dacht ik meteen aan een ‘leeg hoofd’, waanneer je in de mogelijkheid bent om los te laten ontstaat er ruimte voor nieuwe mogelijkheden, ruimte voor groei en positiviteit.

Om één en ander in een kunstwerk vorm te geven, ben ik opzoek gegaan naar een portret. Hier heb ik rondom tralies getekend, om te voelen hoe het is om opgesloten te zitten. Om te ontdekken dat er weinig ruimte is om te groeien. Vervolgens heb ik het portret vrij gemaakt, door tralies weg te halen. Voorzichtig één voor één, stukje voor stukje. Totdat het goed voelde. Het aangezicht kwam vrij. Er ontstond ruimte om te observeren met de ogen, te ruiken met de neus en te spreken met de mond. De tralies zijn weggehaald er is ruimte voor licht. In de tralies boven het hoofd ontstond de vorm van een vleugel van een vogel, er ontstond ruimte om te vliegen.

De spanningen, stress, ruzies, rouw en verdriet, de onzekerheid, het perfectionisme, alles laat los….’

Atelierroute
In het weekend van 18 en 19 juni is er een open atelierroute in Pingjum. Anne Akke Fopma toont haar recente werk in Te Plak, Pibemalaan 11. Daarnaast is deel 1 van het project “Gevangen in Gedachten” te zien bij “Kunst in de Tuinen” van 28 mei tot 5 augustus in Exmorra.