Gerben Gerbrandy. Lit it los Shelby Lynn.

Gerben Gerbrandy toont op de Kunst Kuier XL twee tekeningen en een collage. 

Vorig jaar tekende Gerben Gerbrandy ‘sjongfammen” zonder kleur, hij laat dat los en laat kleur toe. Vooral in het werk dat hij voor de atelierroute maakt in het laatste weekend van de Kunst Kuier XL. Voor de kuier zelf tekenden hij zangeres Shelby Lynn die het lied Wayfaring Stranger van Johnny Cash zingt over het loslaten van mensen. Het lied is met de QR code bij het werk te beluisteren.

Twee andere tekeningen hebben als thema meegekregen: Laat het beest los. Met de band Xigatze is dat thema ook uitgewerkt met een eigen bewerking het lied “Sexbeat” van ”the Gunclub” met de Friese titel “Lit it bist los”.

Een laatste werk van Gerben is te vinden voor de Pibemalaan 11. Dit werk, een collage van mondkapjes en een tekening, maakt ook onderdeel uit van de theatervoorstelling ‘Het einde van een klimaatactivist’. 

Atelierroute
Gerben Gerbrandy doet ook mee met de open atelierroute op 18 en 19 juni. Zijn werk is te zien op de Pibemalaan 9. Hij toont er onder andere zijn serie tekeningen van de Sjongfammen

En hij treedt op deze locatie op met zijn bands Xigatze en de Tigers fan Greonterp. Beide bands zullen een klanklandschap toevoegen aan de foto’s en tekeningen van Gerben. Hij brengt dan het verhaal Nakajima’s Stien over de reis van een Japans jongentje, die na het los laten van een bom een reis door de ruimte maakt.