Fotografie

Persoonlijke informatie:

Naam:                          Marja Driessens-Diessel
Artiestennaam:            ddfoto.nl
Discipline:                    fotografie

Website:                      www.ddfoto.nl

Adres:                          De Alde Haven 15, 8749 GG Pingjum

E-mailadres:                mdiessel@hotmail.com
Tel.nr.:                         +31 6 51906151

Marja Driessens-Diessel - Profielfoto
Marja Driessens-Diessel

“Gaandeweg werd het spelen met kleuren, lijnen, spiegelingen en schaduwen steeds abstracter, om te komen tot een nieuwe (on)werkelijkheid, ook wel Impressionisme in de Fotografie genoemd.”

Biografie

Fotografie van (on)werkelijkheid

Het was nog in de vorige eeuw (1992) dat het fotografievirus mij te pakken kreeg toen ik een technische cursus over diafragma, scherptediepte en compositie volgde. Ik pakte meteen door met een aantal creatieve cursussen. Een wereld van fotografische mogelijkheden op het gebied van vooral lijnen, vlakken en kleuren ging voor mij open.

Naast het vastleggen van de beleving van de leegte en ruigheid van de Noordse landen ging en gaat mijn voorkeur uit naar de strakheid van moderne architectuur, die ik op mijn reizen, maar uiteraard ook in Nederland aantref. Bij deze bouwwerken worden lijnen en vlakken vervormd in schaduwen en spiegelingen, die, samen met schimmen van mensen, een compleet nieuwe wereld creëren.

In de loop van de tijd werden deze werelden steeds abstracter door het gebruik van o.a. meervoudige belichting, overvloeimodi en intentional camera movement.

Door mijn fotografie ontstaat zo een nieuwe (on)werkelijkheid.

MDD_01_Lanzarote
MDD_01_Lanzarote
MDD_02_Wenteltrap
MDD_02_Wenteltrap

Artistieke stijl en inspiratie

Gaandeweg werd het spelen met kleuren, lijnen, spiegelingen en schaduwen steeds abstracter, om te komen tot een nieuwe (on)werkelijkheid, ook wel Impressionisme in de Fotografie genoemd.

De invloed van schimmen en de meerdere ‘lagen’ in mijn foto’s is grotendeels aan de inspiratie van fotografe Diana Bokje te danken.

Sinds een paar jaar waag ik mij ook aan Intentional Camera Movement (ICM) en meervoudige belichting. Grote inspiratoren hiervan zijn de Engelse fotografen Doug Chinnery en Valda Bailey en de door hen opgerichte community Fyv.art.

Ook de digitale fotobewerkingskennis en -kunde (Photoshop en Photosplit) van Saskia Nelissen (Kasias) en de creativiteit van de leden van de Photo Art Club zijn onmisbaar voor de ontwikkeling van mijn eigen stijl.

MDD_03_Huis
MDD_03_Huis

Huidige en projecten:

Mijn huidige werk gaat verder met het ontdekken en verdiepen van de mogelijkheden om een (on)werkelijkheid te fotograferen c.q. te creëren. De mogelijkheden zijn eindeloos, de tijd die ik eraan kan besteden helaas niet.

Mijn eerstvolgende tentoonstelling is tijdens het evenement Tsjerkepaad: op 17, 24 en 31 augustus 2024 is mijn werk te zien in de Kerk in Ysbrechtum.

MDD_04_Tunnel
MDD_04_Tunnel
MDD_05_Manchester
MDD_05_Manchester