Beeldhouwkunst

Jehannes Hibma
De Iisbaan 13 f
8731 DW Wommels
tel: 06-13775944
www.jehanneshibma.nl

Jehannes Hibma (Wiuwert 1947) is ontwerper en monumentaal vormgever. Na zijn opleiding aan de kunstacademie Vredeman de Vries in Leeuwarden was hij jarenlang ontwerper van decors en rekwisieten voor openluchtspelen en theater. Na deze periode volgt hij beeldhouwlessen bij Hanna Visser in Wiuwert en daarna de beeldhouwopleiding bij Herma Bovenkerk in Koudum en een masterclass tekenen en boetseren naar model bij Jon Gardella.
Hij maakt beelden in steen, hout, staal, brons en verschillende, vaak onverwachte materialen. Zijn beelden zijn theatraal en vertellen een verhaal. Hij valt op met zijn projecten van gestapelde eiertrays en weer later met objecten van staal en zeildoek bedoeld als bakens en windvanen in het landschap. Met maatschappijkritisch gerichte projecten als “Theater van de hebzucht” en “Hergebruik” wil hij discussies oproepen over de graaicultuur, de mateloze verspilling van grondstoffen en de tomeloze uitbuiting en vergiftiging van onze planeet.

In 2012 betrekt hij een werkplaats op industrieterrein ‘De Banen’ in Wommels, die hij inricht als beeldhouwatelier en die hij in 2020 uitbreidt met een galerie. Naast het werk als beeldhouwer geeft hij in zijn atelier les in vormgeving zoals beeldhouwen en boetseren.