Glaskunst

Alwin Overwater
Glasblazerij ’t Quakeltje

Dorpsstraat 53
8759LC Exmorra
tel: 0515-573331
www.Glasblazer.com

Openingstijden: Donderdag, Vrijdag en Zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur

Glaskunst Alwin Overwater - Bedelaar met houten been -Rembrandt van Rijn

Alwin Overwater is op 3 april 1967 geboren in het Noord-Hollandse dorp De Kwakel, waar ook de glasblazerij naar is vernoemd namelijk “Glasblazerij ‘t Quakeltje”.

Het vak heeft Alwin geleerd op de Leidse Instrumentmakersschool (L.I.S.), een unieke school waar bij slechts enkele leerlingen per jaar het vak glasinstrumentmaken wordt bijgebracht. Met veel geduld en oefenen kan men na deze opleiding en de nodige ervaring met precisie laboratoriumglaswerk maken.

Na zijn opleiding heeft Alwin 7 jaar laboratoriumglas vervaardigd bij Lenz Labor Instruments in Haarlem. Alwin kon het niet laten de kunstzinnige kant van het vak op te zoeken. En begon samen met zijn vrouw Barbara een glasblazerij in Aalsmeer.

In 1997 zijn zij naar Exmorra in Friesland verhuisd. Dit is de plek waar de kunst echt begon te bloeien en dat komt zeker door zijn specialisme bloemen die vanuit Aalsmeer werd doorgezet.

Ondertussen zijn er geen grenzen meer en maakt Alwin naast vrij werk in opdracht en overleg met klanten de meest uiteenlopende objecten.