Einde van een klimaatactivist

Einde van een klimaatactivist. Foto: Stefan Belderbos

Het einde van een klimaatactivist

Vereniging Kunst Achter Dijken organiseert van 10 t/m 19 juni een mini–iepenloftspul in Pingjum. De voorstelling vindt plaats tussen de kunstwerken van de Kunst Kuier XL. Met humor, verbeelding en muziek wordt er een beeld geschetst van de overleden klimaatactivist Wim Biersma. Laat je meevoeren door de verhalen van zijn broer en zus. En geniet van de kunstwerken, de kostuums, de muziek en het theaterspel op straat.

Stefan Belderbos. Geweckt

De voorstelling
Het publiek wordt in kleine groepen van maximaal 16 personen rondgeleid door het dorp. In driekwartier tijd wordt er aan de hand van enkele opvallende kunstwerken een kleurrijk beeld geschetst van klimaatactivist ‘Wim Biersma’. Aan het einde van de voorstelling mag je een oordeel uitspreken. Was zijn dood opzet of toch gewoon een noodlottig ongeval? En in hoeverre hebben de acties van Biersma tot de gewenste verandering geleid?

Het script is geschreven door Stefan Belderbos, die eerder de scripts voor de voorstellingen Dijk vol Dromen (Pingjum 2014) en Kerk van klei (Witmarsum 2019) schreef. Belderbos schreef de voorstelling speciaal voor Pingjum. Verhalen uit het dorp zijn verwerkt in de voorstelling.

Praktisch

De voorstelling is te zien op 10, 11, 12, 18 en 19 juni 2022. Op zaterdag en zondag vinden er meerdere uitvoeringen op een dag plaats, met starttijden tussen 11.00 uur en 19.30. De voorstelling duurt ongeveer 45 minuten. Startpunt is het Dorpshuis, Lammert Scheltesstraat 12, 8749 GV Pingjum. De toegangsprijs is € 6,00.

Tijdens de voorstelling loop je door het dorp. De afstanden zijn niet groot maar leveren wat betreft drempels/stoepranden wel enige hinder op voor rolstoelen.

De voorstelling is tweetalig, er wordt Nederlands en Fries gesproken. Wie de Friese taal niet machtig is, kan de voorstelling wel goed volgen.

Tip: Neem een verrekijker mee. Deze krijgt een rol in de voorstelling.

 

Mede mogelijk gemaakt door: