Programma Festival 2016 nu op de site

Op vrijdagavond 6 mei opent het kunstfestival Kunst Achter Dijken weer haar deuren. Drie dagen lang laten kunstenaars, theatermakers, filmmakers, zangers, dichters en musici hun nieuwste werk zien en horen.

foto dick visser website
Nachtparels van Dick Visser (foto: Erikjan Koopmans)

Het thema van het festival is ‘licht’. Dit thema komt terug in de exposities, in de voorstellingen en performances, maar vooral ook in het avondprogramma. Op vrijdag- en zaterdagavond is er een rondleiding langs de lichtsculpturen in het dorp en de sfeervol verlichtte beeldentuin. Daarnaast kunt u ‘s avonds genieten van de verlichtte vliegers van Albert Trinks. Op vrijdag- en zaterdagavond kan iedereen deze lichtbakens boven het dorp zien opstijgen.

Frederique Lucanet_play it again fred
Frederique Lucanet treedt op met haar muziek en film programma ‘play it again fred’

Het kunstfestival Pingjum heeft dit jaar ook een bijzonder muzikaal programma. Op zaterdagmiddag is de try out van het muziektheaterstuk Waddenwindorgel te zien en horen van Bob Driessen en Gerda Holzhaus (Nieuw Atlantis). Veertig zangers en figuranten gaan met u op weg in deze voorstelling op locatie over het leven aan de Waddenkust. Op zaterdagavond kunt u luisteren naar de nieuwe drum- en lichtshow (try-out) van slagwerkgroep Hard Slag uit Pingjum. Daarnaast treedt dit weekend gitarist Theo Stobbe (Koudum) op in de beeldentuin en zijn er optredens van Frederique Lucanet (Amsterdam). Pianiste Lucanet speelt haar programma Play it again Fred! Lucanet werd gefascineerd door de combinatie van muziek en beeld. Onder regie van Jeannette van Steen en mediakunstenaar Alfred Marseille is een bijzondere combinatie van pianorecital-lecture-filmvoorstelling ontstaan. Speciaal voor dit festival heeft zij ook beeld en filmmateriaal gebruikt van kunstenaars uit Pingjum. Op zondag treedt troubadour Jan Nota (Pingjum) op in de Nije Trije.

Het volledige programma staat nu op de site. Klik hier voor het programma.