Exposities, muziek en gedichten in Te Plak

Gitta Overmaat zal in het kader van het kunstfestival Kunst Achter Dijken een overzichtstentoonstelling van haar fotografie presenteren in het voormalig gereformeerde kerkje van Te Plak. Met als titel ” Terugblik ” toont zij een uitgebreide collectie van haar door de jaren gefotografeerde mensen, landschappen, objecten en speciale evenementen. Op zoek op naar de bijzondere beelden van het dagelijkse leven slaagt zij er in om te ontroeren en de toeschouwers te boeien met haar foto’s.

Gitta Overmaat serie Harlingen Ondersteboven
uit de serie Harlingen Ondersteboven van Gitta Overmaat

Er zijn foto’s te bezichtigen uit de series Absolutely fabulous, Lost in Shanghai, Harlingen ondersteboven, Gehavend, Bankstellen, Portretten, FrieJam, en Be in Berlin. Bij meerdere series worden films vertoond.

Maar er valt nog veel meer te beleven in Te Plak tijdens het kunstfestival. Naast kijken is er ook het een en ander te beluisteren. Dichter Dien de Boer zal zaterdag om 16.00 uur en zondag om 14.00 uur voordragen uit eigen werk. Duo Forza di Pasta zal op meerdere tijdstippen muzikaal acte de présence geven en reageren op de fotoserie en de gedichten van Dien.

En tenslotte is er het hele weekend bijzonder werk te zien van de creatieve club van dagbesteding Te Plak. Hun sprankelende collages en schilderijen mogen gezien worden.

te plakDe expositie is op zaterdag 7 mei van 13.00 – 17.00 uur en van 20.00 – 22.00 uur en op zondag 8 mei van 11.00 – 17.00 uur te bezichtigen in het kerkje Te Plak, Pibemalaan 11 in Pingjum. De toegang bedraagt € 3,=. Hiervoor ontvang je een routekaartje, waarmee je ook alle andere exposities en voorstellingen bij kunt wonen.