Presentatie Dijk vol dromen in Utrecht

Op 13 september opent in kunstenaarsinitiatief SubUp in Utrecht de laatste presentatie van Dijk vol dromen. Na het succesvolle iepenloftspul van Kunst Achter Dijken vorig jaar september, tonen wij in Utrecht een kunstinstallatie, een performance en een stadswandeling boordevol verhalen. Diaprojecties, verhalen over het landschap rond Pingjum, en de heilige Lucia uit Dijk vol dromen keren terug in Utrecht.

Installatie Zing het land
De expositieruimte van kunstenaarsinitiatief Sub Up is zeker een onwerkelijke omgeving om het Friese landschap te ervaren. Wanneer je in september de kelder van Sub Up betreedt, wordt je omringd door diaprojecties. De beelden van Stefan Belderbos benadrukken de weidsheid van het Friese land. De foto’s zijn in elkaar geschoven en bewerkt. Zij tonen herkenbare vergezichten uit de Lytse Bouhoeke. Daarnaast zijn er allerlei objecten die herinneren aan oude verhalen over de Lytse Bouhoeke. Verhalen waarin religie en bijgeloof een belangrijke rol spelen. In de installatie is een muziekcompositie te horen van Martijn Pieck. Verder keert het beeld van de heilige Lucia, dat tijdens het iepenloftspul een belangrijke rol speelde, terug. Het beeld, gemaakt door Michel Dil, krijgt een prominente plaats in de installatie en de performance.

Stadswandeling en verhalen op zondag 20 september.
In SubUp is er in de maand september een bijzonder programma rond de installatie Zing het land. Op zondag 20 september is er een stadswandeling onder leiding van een ervaren gids. Marieke Klaver, voormalig gids bij het VVV en bij het Utrechts Rondleiding Imperium, vertelt over de overeenkomsten tussen de Friese verhalen die centraal staan in de expositie en de Utrechtse verhalen over de stad. De rondleiding begint om 12.00 uur bij Sub Up met de installatie en een uitleg van de kunstenaar. Deelname is gratis.

Openingsritueel en performance op zondag 13 en 27 september
De expositie wordt geopend met een bijzonder openingsritueel. Dit openingsritueel vormt de opmaat voor de performance Zing het land die op de laatste zondag in september plaatsvindt. Genetic Choir, het koor dat ook tijdens Dijk vol dromen van zich liet horen, geeft een verrassend gastoptreden tijdens de performance. Aanvang om 16.00 uur.

Adres, data en tijden op een rij
Data: 13 tm 27 september.
Adres: Sub Up, Gruttersdijk 12, Utrecht

Tijden:
Opening: zondag 13 september, 16.00 uur met openingsritueel.
Daarna Za en zo van 12.00 tot 17.00 uur
Ma tm do van 10.00 tot 13.00 uur (na telefonische afspraak: 030 – 271 7 677)

Extra activiteiten:
Zo 20 september 12.00 uur: rondleidingstadswandeling. Beginpunt: SubUp.
Zo 27 september 16.00 uur: performance Zing het land met gastoptreden Genetic Choir