Kunstfestival Pingjum 2016 opent op 6 mei

Op vrijdagavond 6 mei opent het kunstfestival Kunst Achter Dijken weer haar deuren in Pingjum. Drie dagen lang tonen kunstenaars, theatermaker, dansers en musici hun nieuwste werk. In Pingjum kun je dit jaar zien, voelen en horen hoe nieuwe kunstprojecten ontstaan. Op vrijdag- en zaterdagavond is er een extra programma met bijzondere lichtkunstwerken en muziek.

Een eerste blik op het programma

Nieuw Atlantis presenteert al jaren in Pingjum diverse kunstprojecten, met als belangrijk thema het leven aan de kust van de waddenzee. Dit jaar pakken zij groot uit met een bijzonder korenproject getiteld De ontdekking van de zee. Diverse koren uit Sudwest Fryslân werken hier aan mee. Bob Driessen, musicus en componist schreef hiervoor de compositie. De uitvoering vindt plaats op zaterdag 7 mei en het betreft een eerste try out. Het kunstproject zal dit jaar nog verder worden uitgewerkt. Maar het eerste kijkje in de keuken van deze kunstenaars krijgt u tijdens het kunstfestival.

In november 2016 is er in Pingjum een primeur. Dan wordt de eerste Ljocht Kuier georganiseerd: Een wandeltocht ’s avonds, in het donker, in en rond Pingjum met bijzondere verlichting. Maar Pingjum zou Pingjum niet zijn als er langs de route ook geen licht kunstwerken zouden staan. De eerste voorbeelden worden getoond tijdens het festival. Dan is er op vrijdag- en zaterdagavond een korte route langs deze kunstwerken in het dorp. Daarnaast is er volop muziek. Het worden twee prachtige avonden.

Tenslotte zijn er verschillende exposities in Pingjum. Het aanbod is divers: sculpturen, sieraden, glaskunst, fotografie, schilderijen, filmkunst en installaties. Ook hier zie je het nieuwste werk. De kunstenaars zijn zelf dit weekend aanwezig en altijd bereid om een toelichting te geven.

Openingstijden
Vrijdagavond, 20.00 tot 22.00 uur.
Zaterdag: Van 13.00 tot 17.00. Avondprogramma van 20.00 – 22.00 uur.
Zondag van 11.00 tot 17.00 uur.

Het festival vindt plaats op verschillende locaties in Pingjum. Een routebeschrijving is dat weekend te verkrijgen. De toegang tot alle voorstellingen en exposities bedraagt € 3,00.

Klik hier voor het volledige programma.