Onthulling van de ‘Grasboot’ van Michel Dil

Op zondag 21 juni wordt op het kaatsveld van Pingjum een kunstwerk van Michel Dil onthult. Michel Dil werkte de afgelopen maanden bijna non-stop aan zijn ‘Grasboot’.

Tijdens het kunstfestival van vereniging Kunst Achter Dijken werd de boot voor het eerst gepresenteerd in Pingjum. Het kunstwerk was nog niet af maar de contouren werden dankzij de maquette, een fotomontage (zie foto) en de voorlopige opstelling op het kaatsveld wel zichtbaar voor de bezoekers. Na afloop van het kunstfestival verdween de boot weer in het atelier. ‘Na het festival kwamen er geregeld mensen even langs in het atelier, om te vragen of de boot al af was’, vertelt Dil. ‘Veel mensen waren heel nieuwsgierig geworden naar het eindresultaat’.

Aanstaande zondag is het dan zo ver. De Grasboot krijgt dan een permanente plek in Pingjum. Op 21 juni om 16.00 uur wordt de boot daar onthuld en vertelt de kunstenaar meer over het ontstaan van het kunstwerk. Er is muziek en een drankje. Iedereen die wil kan er bij zijn op het kaatsveld van Pingjum.