Kunst Kuier en andere activiteiten in 2022

Vereniging Kunst Achter Dijken bruist weer van de plannen en creatieve ideeën voor 2022. Na de succesvolle en goedbezochte Kunst Kuier, wil de vereniging ook komend jaar weer veel activiteiten in de buitenlucht organiseren waaronder een Kunst Kuier, optredens en een theatervoorstelling.

Kunst Kuier 2021 groot succes

De Kunst Kuier van 2021 was ons coronaveilige alternatief voor het jaarlijkse festival in Pingjum. Het werd ook in creatieve zin een succes. Ondanks de beperkingen voor de kunstenaars – kunst in de openbare ruimte moet aan meer regels voldoen – ontstonden er prachtige kunstwerken. De Leeuwarder Courant sprak zelfs over een ‘betoverende kuier’. Het evenement bood mensen daarnaast hoop en ontspanning in de moeilijke coronaperiode. Om die redenen hebben wij besloten om in 2022 nogmaals met een Kunst Kuier te komen.

Maar wij willen ook het festivalgevoel weer een beetje terug. Kunst Achter Dijken zal daarom volgend jaar diverse (kleinschalige) activiteiten organiseren in de buitenlucht die verspreid plaatsvinden: Verspreid over meerdere weekenden en verspreid door het dorp en nabije omgeving. Op deze manier blijft het coronaveilig aangezien de vooruitzichten voor 2022 nog steeds onzeker zijn.

Theater, kinderworkshops en Dichter op de Deel

De Kunst Kuier in en rondom Pingjum wordt gehouden van 21 mei t/m 19 juni 2022. In het weekend van 18 en 19 juni willen wij creatieve workshops voor kinderen uit Pingjum organiseren in samenwerking met Nije Trije. En de laatste twee weekenden van de Kunst Kuier worden verlevendigd met muziekoptredens en (straat-) theater. Na het succesvolle iepenloftspul Dijk vol Dromen en de voorstelling Kerk van Klei in Witmarsum, organiseert de vereniging nu een theatervoorstelling die zich afspeelt tussen de kunstwerken van de Kunst Kuier.

Gedichten zijn te horen op zondag 22 mei tijdens Dichter op de Deel in Exmorra. En mochten de coronaregels het toelaten, dan zijn er in het weekend van 18 en 19 juni ook exposities in kerken, ateliers en het Dorpshuis.

2022 is wat ons betreft het jaar dat het culturele leven in Súdwest-Fryslân weer volop tot bloei komt. Aan de plannen van Kunst Achter Dijken zal het in ieder geval niet liggen!