Winnaars Dijk vol Dromen

Drie prijswinnaars Dijk vol dromen

Kunstenaarsvereniging Kunst achter Dijken heeft deze week drie prijswinnaars bekend gemaakt.
Ruim 60 mensen deden mee aan de prijsvraag naar de mooiste plek in de Lytse Bouhoeke.
De drie prijswinnaars schreven de meest aansprekende en originele beschrijving.

De prijsvraag maakt onderdeel uit van het iepenloftspul Dijk vol dromen. Op 13, 14, 20 en 21 september organiseert Kunst Achter Dijken een bijzondere theatervoorstelling over het landschap van de Lytse Bouhoeke. Verhalen van (voormalige) bewoners uit de Lytse Bouhoeke maken onderdeel uit van de voorstelling.

De gelukkige winnaars, waren Wiep Buwalda uit Pingjum (foto), Géke Poortstra (Witmarsum) en Syt Hylkerma-de Vries (Koudehuizum).
Zij ontvangen ieder twee vrijkaartjes voor de voorstelling.
Michel Dil, voorzitter van Kunst Achter Dijken, reikte afgelopen donderdag als eerste de vrijkaartjes uit aan Wiep Buwalda. Zij beschreef hoe zij op het bankje op de zeedijk bij Zurich intens kon genieten van de zee, de wind en het water. Vooral wanneer het stormt krijgt deze plek voor haar iets magisch.

De theatervoorstelling Dijk vol dromen is een lofzang op het landschap. De voorstelling is geschreven door kunstenaar Stefan Belderbos.
Bijzonder aan dit iepenloftspul, is dat er wordt samengewerkt met verschillende kunstenaars: Hun kunstwerken – foto’s, diaprojecties en beelden – spelen een belangrijke rol in het stuk.
Een groep enthousiaste acteurs brengt de verhalen van de bewoners tot leven.
De voorstelling speelt zich deels af op de Pingjumer Gouden Halsband en heeft de zeedijk, molens en velden als indrukwekkend decor.

Meer informatie: Dijk vol dromen