Ljochtkuier Pingjum 2017 op 4 november

Vorig jaar trok de eerste Ljochtkuier in Pingjum ruim 400 bezoekers en waren en alom lovende reacties. Dit jaar willen de organisatoren dat succes minstens evenaren. De werkgroep heeft het hele dorp gemobiliseerd. Elke straat heeft zijn eigen Ljochtkuier coördinator gekregen. Er is een stevige competitie ontstaan tussen de straten. In het diepste geheim komen de buren samen om plannen te maken om hun straat zo mooi en verrassend mogelijk te verlichten. Want wie wil er nu niet de prijs winnen voor de ‘mooiste verlichtte straat’.  Op 4 november wordt de uitslag bekend. De deelnemers aan de Ljochtkuier mogen stemmen en bepalen wie er heeft gewonnen.

Het thema dit jaar is ‘Film en Animatie’. Er zijn veel bewegende beelden en (tekenfilm)helden te zien. Bijzonder aan de Ljochtkuier in Pingjum is dat er ook veel kunstenaars aan meewerken. Zo zijn de lampen van petflesjes, ontworpen door Elske Klik, een blikvanger. In de kerk is er een grote ‘kroonluchter’ van petflessen, getiteld ‘flessenpost’, waar mensen gedichten en wensen in achter kunnen laten. Binnen in de kerktoren heeft Stefan Belderbos met diaprojecties, muziek en glitterballen een alternatieve kapel ingericht. En halverwege de wandeling worden de lopers verrast door een griezel muziek act. Maar ook de deelnemers zelf kunnen een belangrijke bijdrage aan de Ljochtkuier leveren. Alle deelnemers worden opgeroepen om zich zo ‘verlicht’ mogelijk te verkleden. De mooist verklede wandelaar kan een prijs winnen.

Dit jaar kunnen de deelnemers kiezen tussen een wandeling van 8 km en 14 km. De kortere wandeling is op veler verzoek toegevoegd zodat kinderen vanaf 12 jaar ook mee kunnen lopen. De kaartverkoop is al begonnen en loopt voorspoedig. De Ljochtkuier begint vanaf 18.30 uur in het dorpshuis van Pingjum. Kaarten (€ 10,00) kunnen online besteld  worden op www.mijnwebwinkel.nl/winkel/ljochtkuier-pingjum.