Festival Kunst Achter Dijken 2024

Er komt weer een prachtige editie van de kunstroute in Pingjum op 4 en 5 mei 2024. We hebben een zeer divers aanbod van kunst in alle disciplines. Zo’n 25 kunstenaars doen mee in de kerken, schuren, dorpshuis, eigen ateliers en op het schoolplein. Velen hebben zich laten inspireren door het thema ‘ Grenzeloos’.

grenzeloosfolder

Op het schelpenpad is ruimtelijk werk te zien. Kunstenaarsduo Ellen van Putten en Erik Sok gaan ter plekke aan het werk. Zij dopen het Schelpenpad om tot Schelmenpad en portretteren dwarsdenkers.

Op 4 mei is er een concert om 11.30 in de Victoriuskerk van Orquesta Astor o.l.v. Bob Driessen: tangomuziek van de componist Piazzolla, verbonden met klassiek muziek en jazz in een eigen bewerking van Bob.

Screenshot

In de kerk is tevens een expositie van Eveline ven der Pas die met textiel een dialoog aangaat met het licht en de ruimte in de kerk.

 

In het kader van 4 en 5 mei heeft Gerda Holzhaus een indrukwekkend theaterstuk gemaakt over de uittocht in Pingjum aan het einde van de tweede wereldoorlog, over het grote drama wat zich in Pingjum afspeelde.
Vier generaties Bakker brengen als theatrale documentaire dit verhaal op aangrijpende wijze voor het voetlicht.
Mensen vergeten snel hoe het is als vluchteling opgevangen te worden. De voorstelling wordt beide dagen twee keer opgevoerd, om 14.00 en 16.00u.

In het schuilkerkje is een expositie waar twee Oekraïense vluchtelingen, die in de opvang in Friesland verblijven, een bijdrage aan leveren.

Club_Nel
Club_Nel

Pingjumer Anna Raadsveld maakt deel uit van kunstcollectief Club Nel. Zij komen op zondag 5 mei try-outen met hun audioinstallatie : “waar de tijd is”.
Een uitzonderlijk verhaal over de zon, de tijden een gebrek aan beide.

‘Onze’ Nynke Brandsma is inmiddels een begrip in Nederland en ook over de grens is haar ster rijzende. Ze won onlangs de tweede prijs bij de Zilveren Camera uitreiking en de Paul Peters prijs. Zij levert een bijdrage in podium Pingjum.

Er is dit weekend voor elk wat wils. Zelfs een workshop harp spelen behoort tot de mogelijkheden.

Gerben Gerbrandy 02 hielalhelm 2024
Gerben Gerbrandy 02 hielalhelm 2024

De kinderen worden deze editie niet vergeten. Club Nel geeft in samenwerking met Pingpop zaterdag 5 workshops voor kinderen van 7 tot 12 jaar. Dat wordt echt super : werken aan een heuse podcast.
Let op : plekken voor deze workshop zijn beperkt. Er worden voor de mei vakantie flyers verspreid in het dorp en op school, daarop staat hoe je je aan kunt melden ( via de site mag ook)

Muziek, theater, schilderijen, tekeningen, fotografie, installaties, poëzie, improvisaties: een weekend vol kunstbeleving op 4 en 5 mei in Pingjum.
Beide dagen te bezoeken van 11 tot 17 uur.
Een passe-partout voor beide dagen kunt u tijdens het kunstweekend zelf kopen voor slechts 3 euro.
Wees welkom!