Waaikuiven diverse locaties in het dorp, doorlopend
Een ludieke actie van kunstenaar Elske Klik in samenwerking met dorpsbewoners. De Waailkuiven wijzen de bezoekers van het festival de weg naar de eerstvolgende voorstelling. Zat. en zo. de hele dag.

filmstill uit de voorstelling Waailand van Stefan Belderbos (beeld), Martijn Pieck (muziek) en Dien L. de Boer (gedichten).

Waailand Dorpshuis, zat. 15.00 uur, zo. 13.30 en 15.30 uur
Een ode aan het Friese landschap. Met gedichten van Dien L. de Boer, muziek van Martijn Pieck en videobeelden en projecties van Stefan Belderbos.

Documentaires Black Miracle en de Dyk (Dorpshuis)
De Dyk is een documentaire van Jeroen Hoogendoorn over de middeleeuwse dijk rond het dorp, de Pingjumer Gulden Halsband. Zat. 17.00 en zo. 14.30 uur. Black Miracle is een documentaire van Rob Busquet over het Friese paard. De filmmaker geeft op zaterdag een korte toelichting op zijn film. Zat. 15.30, zo. 11.00 uur.

Waailand Live Dorpshuis, zat 20.00 uur
Onder leiding van radiopresentator Petra Possel spreken architect Rein Hofstra, boerin Geartsje Postma-Krikke, en burgemeester .. zich uit over het Friese landschap. Na drie korte TEDtalk-achtige lezingen is er ruimte voor discussie. Wat hebben wij gewonnen met alle veranderingen die het landschap de laatste decennia heeft ondergaan? En wat zijn wij kwijt geraakt? Met muziek van het duo Trynke en Sido Martens. Zat. 20.00 uur.

Transloca in Berlijn

Transloca Locatie wordt aangekondigd. Zat. 16.30 uur
Performances met dans en muziek van de internationale kunstenaarsgroep Transloca. De kunstenaars lieten zich inspireren door het dorp, de bewoners en het Friese landschap. Zij nemen de bezoekers mee op een tour door het dorp, waarbij zij in de woonhuizen films vertonen van de mensen uit het dorp. De tour wordt afgesloten met een dansperformance. Op zondag is vanaf 12.00 uur een filmverslag van hun verblijf en ontmoetingen te zien op het festival.

Frisia Cantat Podium Pingjum, doorlopend.
Installatie waarbij met filmbeelden, zang, muziek en dans een ode aan het helende Friese landschap wordt gebracht. Met Saskia Hiemstra (zang), Albert Smit (cello), Jeroen Hoogendoorn (toetsen), Felix Roosenstein (fluit en klarinet) en dans van Stiene Schroor . Ook zijn er voordrachten en declamaties van gedichten van Tsjebbe Hettinga, Dien L. de Boer en Piter Jelles Troelstra. Zat. en zo. de hele dag.

Marne Art Victoriuskerk, zat. 14.00 en Zon. 13.00 uur.
Zes kunstenaars maken verhalen, conflicten en waarden van het landschap rondom de Pingjumer Halsband zichtbaar. In de Victoriuskerk presenteren zij hun ontwerp. Deelnemende kunstenaars: Paul de Kort, Jeroen Hoogstraten, Ronald van der Meijs, Laboratorium voor Microklimaten, Sharon Houkema en Jeroen van Westen. Marne Art is een samenwerkingsverband tussen Nieuw Atlantis uit Pingjum en Sense of Place van Joop Mulder.

de band WIEBE

Wind music Victoriuskerk, zo. 11.30 uur.
Geïnspireerd op het gedicht Oer Fryslân van Albertina Soepboer, maakte Bob Driessen een compositie over de wind die over het kale Friese landschap waait. Musici: Oeds Bouwsma contrabas, Nabiel Neaimi cello, Bob Driessen saxen en Jan Klug geluidscompositie.

De band WIEBE Te Plak, zo. 14.00 en 15.00 uur.
WIEBE debuteerde in 2016 met het Friestalige album ‘Nei sa’n dei’ en werd genomineerd voor de Friese Pop awards. Hun optreden in Pingjum maakt onderdeel uit van hun ‘huiskamertour’ door Friesland.

Orquesta Astor Lokaalwerk, zo. 16.00 uur.
Onder leiding van Bob Driessen speelt Orquesta Astor tango’s van Astor Piazzolla. Met zang van Lucia Bazzano.